Kevään tullessa, uuden ohjelmiston äärellä

Espoon laulun näkymiset, esiintymiset ja menestykset – vai mikä lie – tuntuvat generoivan uutta tekemistä jatkuvasti. Kaikkea kysyntää ei pystytä edes täyttämään, mutta mikäs sen mukavampaa! Kuoron edistyminen eri rintamilla on sinnikkään kehittämisen ja harrastukseensa paneutuneen porukan työn tulosta. Toki kuoro on onnistunut palkkaamaan myös erinomaisen taiteellisen johtajan. Eeva osaa hyödyntää kuoron potentiaalia juuri sopivasti asettaen riman uusissa kuvioissa aina aavistuksen edellistä korkeammalle. Näin ryhmä huomaamattaan menee askeleen kerrallaan eteenpäin. Ja niitä on otettu jo monta.

 

Viimeisimpiä onnistuneita ovat olleet molemmat joulukonsertit (joista kaima jo aiemmin kirjoittikin), pienryhmäkeikka erään rotaryklubin vuosijuhlassa, vierailu lauluyhtye AiA:n laulimolla Cafe Pirittassa ja viime lauantainen kuorotaustojen levyttäminen viihdeartistin levylle. Koko talvi on hiottu Eevan loistavia sovituksia suomalaisista viihdeklassikoista ja niitä on ollut hauska esittää makupaloina tulevasta. Myös yleisö tuntuu pitävän: varsinkin rotaryklubin keikalla oli tunnelma katossa!

 

Meillä on työn alla Jouko Myllyojan kirjoittama ja ohjaama pienoisnäytelmä ”Elsan elämä suomalaisin sävelin”. Siihen on koottu 12 kappaletta Suomen 95-vuotisen itsenäisyyden ajalta ja näytelmä kehystää kappaleita ja kappaleet näytelmää – kuinka päin vain haluaa nähdä. Teatterin osuus on ajallisesti aika pieni, mutta kokonaisuudesta kappaleineen syntyy hauska ja koskettava pienoisnäytelmä, joka ei jätä ketään kylmäksi. Näytelmää ja näyttelemistä on harjoiteltu erikseen tammikuusta lähtien ja teatteritreenit improharjoituksineen ovat tuoneet lisämaustetta kuoroharrastukseen.

Elsan roolin nuoresta neidosta aina vanhukseksi asti tekee ihana Tytti Hannila ja loput näyttelijät on koottu kuorolaisista. Osalla on näyttelijäkokemusta entuudestaan, mutta osa tekee debyyttinsä näyttelijänä ja hyvin tekeekin! Näyttelijälaulajana tiedän jo nyt, että ainakin parissa kappaleessa tulee olemaan tiukkaa, että saa pidettyä tunteensa kurissa. Tätä herkkua kannattaa tulla katsomaan joko Espoon Kannusaliin 14.3., hotelli Alayiin Benalmadenassa 22.3. tai hotelli Las Palmerasiin Fuengirolassa 23.3. Sitten vaan matkavarauksia tekemään!