fbpx

Ajankohtaista

 • Requiem – Jukka Ilmavirran teoksen kantaesitys 18.5.2022

  Espoon Laulu kantaesittää Jukka Ilmavirran säveltämän Requiemin sekakuorolle, sellolle ja uruille Olarin kirkossa
  18. toukokuuta klo 19.

  Urkurina toimii Olli Saari ja sellistinä Hannes Jämsä, sopraano- ja tenorisoolo-osuuksista vastaavat Krista Kolari ja Tero Pirkkanen. Konsertin johtaa Espoon Laulun johtaja Säde Bartling.

  Requiem on katolisen kirkon sielunmessu ja se lauletaan yleensä latinaksi. Tekstin voi kokea eräänlaisena matkana pimeydestä valoon, ahdistuksesta ikuiseen rauhaan.

  Espoon Laulussa itsekin laulava Ilmavirta sävelsi Agnus Dei -tekstin pääsiäisen aikoihin 2020, kun pandemia oli juuri laittanut Suomen kiinni. Kuorolaiset ehtivät tutustua ja ihastua tähän ensimmäisenä valmistuneeseen, silloin vielä irralliseen kappaleeseen seuraavana syksynä, olipa jopa tarkoitus esittää se joulukonserteissa 2020. Toisin kuitenkin kävi: yhteiskunta sulkeutui uudelleen, nyt vielä pidemmäksi ajaksi. Syntyi ajatus koko Requiemin säveltämisestä ja kaikkiaan 13 osaa käsittävä teoskokonaisuus valmistui koronatalvena 2020—2021. Ilmavirta on kokenut lauluntekijä, mutta Requiem on hänen ensimmäinen laajamittainen sävellyksensä. Espoon seurakuntayhtymä on tukenut Espoon Laulun Requiem-kantaesityshanketta pienellä avustuksella.

  Käsiohjelma 20 €. Varmista paikkasi varaamalla se etukäteen kuoron verkkokaupasta: espoonlaulu.tapahtumiin.fi.

  Esityksen kesto on noin 50 min.

   

   

 • Espoon Laulun koelaulut keväällä 2022
  espoon_laulu_rannalla.JPG

  Haluaisitko liittyä energiseen ja taitavaan joukkoomme Espoon Lauluun?
   
  Sekakuoromme etsii uusia laulajia kaikkiin äänialoihin!
   
  Koelaulut järjestetään kahdessa vaiheessa:
  1. Ensimmäisessä vaiheessa pyydämme tietoja musiikkiharrastuksestasi ja siitä, miksi olet kiinnostunut liittymään kuoroon. Pyydämme myös laulunäytteen. Laulun voit valita vapaasti ja tallentaa sen esimerkiksi puhelimella.
  2. Toiseen vaiheeseen kutsumme paikalle sopivimmat kandidaatit. Lyhyen haastattelun lisäksi pidämme silloin korvatestin ja määrittelemme äänialan. Live-koelaulutilaisuus on keskiviikkona 20.4.2022  klo 16.30 -18.00 Otaniemen lukiossa (varapäivä keskiviikko 27.4.). 
  Ilmoita taustatietosi täällä: linkki. Voit lähettää laulunäytteen sähköpostin liitteenä osoitteeseen info@espoonlaulu.fi tai jakaa sen linkkinä (esim. Google Drive tai OneDrive). Linkkiin tulemme pyytämään kuunteluoikeuden nimetyille henkilöille. Toimita taustatiedot ja laulunäyte viimeistään 10.4.
   
  Laulajien valitsemiseen osallistuvat kuoronjohtajamme lisäksi kunkin äänialan äänenjohtajat. 
 • Joulun jäljillä – Joulukonsertit 2021
  Espoon Laulun joulukonsertit järjestetään tänä jouluna seuraavasti
  • Espoon tuomiokirkko ke 8.12.2021 klo 19
  • Espoonlahden kirkko ti 14.12.2021 klo 19
  • Leppävaaran kirkko ma 20.12.2021  klo 19

  Soolojen herkkyyttä ja kuoron lempeää voimaa: uusia ja vanhoja jouluisia säveliä Espoon Laululle räätälöityinä ja kauniisti paketoituina. Nyt hakemaan joulutunnelma yksin, kaksin tai vaikka koko perheellä tai työporukalla!

  AVI:n päätöksen mukaisesti konserttiin saapuvilta yli 16-vuotiailta  tarkistetaan koronapassi, jotta yleisöön voidaan ottaa yli 20 henkilöä.
  Pyydämme saapumaan paikalle hyvissä ajoin, jotta passit ehditään tarkastaa ennen konsertin alkua.

  Kuorolla on käytössä koronapassi myös omille jäsenilleen. Esiinnymme ilman maskeja.

  Yleisöä pyydetään täyttämään istumapaikat väljästi ja käyttämään maskia konsertin ajan. Tulethan konserttiin vain terveenä!

  Käsiohjelma 15€ 
   
  Varmista paikkasi varaamalla se etukäteen joko suoraan kuorolaisilta tai kuoron verkkokaupasta: espoonlaulu.tapahtumiin.fi
 • Espoon Laulun koelaulu 6.9. ja 7.9. klo 18
  Espoon Laulun koelaulu järjestetään etänä Zoomissa
  • ma 6.9.2021 alk. klo 18
  • ti 7.9.2021 alk. klo 18
  Haemme laulajia kaikkiin ääniin.
   
  Lähetä meille:
  • kuvaus itsestäsi ja musiikkiharrastuksestasi
  • äänialatieto
  • lyhyt videoitu säestyksetön laulunäyte (puhelimella tms. tallennettu, ei studiolaatuinen) 
  Kerro myös aikataulusi koelauluiltoina Zoom-tapaamisen sopimista varten. Tapaaminen (n.10 min) sisältää lyhyen haastattelun ja korvatestin.
   
  Ilmoittautumiset ja videot toimitetaan osoitteella:
  info(at)espoonlaulu.fi ke 1.9.2021 mennessä. 
   
  Kysy rohkeasti lisätietoja!
   
  Tervetuloa koelauluun! ?
 • Koelaulu syyskuun ensimmäisellä viikolla

  Espoon Laulun syksyn 2021 koelaulupäivä järjestetään syyskuun ensimmäisellä viikolla. Paikka ja aika ilmoitetaan elokuun aikana. Seuraa  Facebookia ja verkkosivuja!

  Tule kuuntelemaan meitä Espoon päivänä 28.8 Haukilahden uimarannalla!

 • Espoon kuorot merimaisemassa 28.8.
  Espoon Laulu ja Espoon Mieslaulajat konsertoivat merimaisemassa Haukilahden uimarannalla Espoo-päivänä 28.8 klo 13.30. Tervetuloa viihtymään, kuuntelemaan ja laulamaan yhdessä!
   
 • Espoon Laulun koelaulu Zoomissa 8.2.
  PÄIVITYS: koelaulujen osallistujat on nyt sovittu ja eikä uusia laulajia mahdu tällä kertaa enempää mukaan.  Ilmoitamme seuraavasta koelaulutilaisuudesta kun asia on ajankohtainen. Seuraa kuoron kotisivuja ja Facebookia!
   
  Espoon Laulun koelaulu järjestetään etänä Zoomin kautta maanantaina 8.2.2021 alk. klo 18.
   
  Haemme laulajia kaikkiin ääniin.
   
  Lähetä meille
  • kuvaus itsestäsi ja musiikkiharrastuksestasi
  • äänialatieto
  • lyhyt videoitu säestyksetön laulunäyte (puhelimella tms. tallennettu, ei studiolaatuinen)
  Kerro myös aikataulusi koelauluiltoina Zoom-tapaamisen sopimista varten. Tapaaminen (5-10 min) sisältää lyhyen haastattelun ja korvatestin.
   
  Ilmoittautumiset ja videot toimitetaan osoitteella
  info(at)espoonlaulu.fi ma 1.2.2021 mennessä.
  Kysy rohkeasti lisätietoja!
   
  Tervetuloa koelauluun! ?
   
 • Auta Espoon Laulua liittymällä kannatusjäseneksi!

  Koronakriisi on iskenyt vahvasti taidealan toimijoihin. Se on kurittanut myös Espoon Laulun taloutta, sillä olemme joutuneet perumaan konsertteja ja tilausesiintymisiä. Tarvitsemmekin nyt apuasi, jotta voimme jatkaa toimintaamme tulevaisuudessakin.

  Voit auttaa helposti liittymällä kannatusjäseneksi! Kannatusjäsenenä kannattelet kuoroa vaikean ajan yli ja tuet espoolaista kulttuuriharrastusta. Kannatusjäsenmaksu on 50 euroa (yrityksiltä 200 euroa) ja siihen sisältyy lippu (yrityksille kaksi) vapaavalintaiseen Espoon Laulun konserttiin vuoden 2021 aikana. Halutessaan kannatusjäsen saa myös nimensä kuoron verkkosivuille ja seuraavien konserttien ohjelmalehtiseen.

  Liity helposti täällä: www.espoonlaulu.fi/kannatusjasen

  Lämmin kiitos avustasi!

 • Kuoron syksy

  Espoon Laulun Facebookia seuraavat ovat varmaan huomanneetkin että kuoron harjoitukset ovat lähteneet loppukesällä käyntiin. Ohjelmistoa treenataan sekä ensi vuoteen siirtynyttä ”Lempi” -konserttia että toivottavasti toteutuvia joulukonsertteja varten. Tarkemmista ajankohdista tiedotamme tuonnempana.

  Kuoro on myös aloittanut aktiivisemman pienryhmätoiminnan. Kesällä noin 10 hengen kuoroporukka tekikin muutaman ulkokeikan palvelutalojen ja hoivakotien asukkaille.  Kuoroa ja kuoron pienryhmiä voi  myös tilata esiintymään. Tartuppa tilaisuuteen ja katso lisätiedot täältä!

 • Espoon laulu tauolla

  Myös Espoon Laulu tuntee vastuunsa poikkeustilanteessa, joten olemme treeni- ja keikkatauolla kunnes tilanne helpottaa. Suunniteltu kevätkonsertti 20.5. muuttuu mukavaksi syyskonsertiksi (seuraa viestintäämme siitä). Pitäkää huolta toisistanne! ?

  P.S. Tallenteita aiemmista esityksistämme löydät Espoon Laulun Youtube-kanavalta ? 

Kaikki uutiset

viihdekuoro