Onko rakkautta ilmassa?

Kyllä oli selvästi ilmassa kevättä, iloa ja rakkauttakin, kun Espoon Laulu sai vieraakseen lahtelaisen Swing It! viihdekuoron yhteiskonserttiin Espoon Sellosalin lämpiöön. Vaikka päivä oli epäkiitollisesti helatorstain jälkeinen perjantai – mökkien, veneiden ja puutarhapalstojen kesäkuntoon laittamisen teemaviikonloppu, kertyi yleisöä paikalle koko salillinen. Kiitos kaikille paikalle saapuneille!

Osa Espoon Laulun ohjelmistosta oli viime vuoden Hector-esityksistä ja levyltä, osa tämän kevään dramatisoidusta Elsan elämä -kuoroteoksesta, jossa suomalaisin sävelin seurataan Elsan elämää vastaitsenäistyneestä Suomessa aina tämän päivän jälkeläisiin asti. Hetken tie on kevyt, Kaksoiselämää, Rafaelin enkeli, Meni hermot… Ennen väliaikaa lavalle nousivat myös lahtelaiset, ja yhdessä Swing It!:in kanssa lauloimme Juice Leskisen ”Laulun” (Tein lasinkuultavan laulun).

Kahvin ja virvokkeiden jälkeen lavalle nousi Swing It! – ja voi sitä iloa! Reino Helismaan 100-vuotisjuhlan kunniaksi koottu ohjelmisto oli niin hienosti sovitettu ja esitetty, että olisi taatusti Repe itsekin halunnut nähdä nämä tulkinnat. ”Onni jonka annoin pois” liikutti sydänjuuria myöten, ja linja-autossa oli totta vie tunnelmaa. Koreografia oli sekä hauska että toimiva ja teki tutusta laulusta pienen näytelmän, joka vei menneiden aikojen matkustamisen tunnelmiin. Reissu jatkui kiskoille ”Lentävän Kalakukon” kyydissä ja jatkui monilla hienoilla ikivihreillä.

Yhdessä siirryttiin vielä kansainvälisiin tunnelmiin. Maailman valot syttyivät, ja aplodien jälkeen Eeva innosti vielä meidät kaikki afrikkalaistunnelmiin ”Helele Maman” sävelin.

Kiitos yleisö, kiitos loistava Swing It!, kiitos molemmat kuoronjohtajat – ja ihanaa kesää kaikille!