Lomalle lupsakasti Savon kautta

Espoon Laulun kiireinen kevät ja huippuhieno toimintakausi huipentuivat Kuopiossa Sulasolin laulu- ja soittojuhlilla 8.-10.6. Tulipahan nimittäin laulettua reilusti. Nämä kinkerit olivat historiassaan ties kuinka monennet, mutta Espoon Laulu oli siellä edustettuna ensimmäistä kertaa. Ja innokkaina ensikertalaisina tietysti osallistuimme kaikkeen mahdolliseen. Kävimme mittauttamassa taitomme kuorokatselmuksessa, kokeilemassa uudenlaista estradia baarissa Laulu männöö kapakkaan -kierroksella, lauloimme erilaisilla lavoilla sisällä ja ulkona, muiden kanssa ja omalla porukalla. Jokaisella keikalla fiilis oli kyllä aivan mahtava. Eikä se pöllömpää ollut laulaa päätösjuhlassa 2000 laulajan voimin Finlandiaakaan.

Kaikki hauskat hetket tietysti jäivät omalla tavallaan mieleen Kuopion-reissusta, mutta varmaan moni kuorolainen yhtyy siihen, että yksi tärkein kohokohta oli kuorokatselmus. Lähdimme lauteille omana itsenämme, omaan tyyliin, Eevan sovituksiin ja tulkinnan vahvuuteen luottaen. Eikä se ollut lainkaan hullumpi veto! Kuoro nimittäin palkittiin hopealeimalla (joiden määrä tosin selviää vasta elokuussa). Kuorokatselmuksen annista lisää tietoa löytyy täältä.

Olimme siis tietysti aivan innoissamme tästä kunniasta, osoittaahan se että oikealla tiellä ollaan. Ja että viihdemusiikkiakin laulamalla voi päästä pitkälle.

Aivan loistava kokemus oli myös Kuorot kohtaavat -konsertti, jossa esiintyi joka tunti useita kuoroja. Muiden kuunteleminen ja toisaalta esiintyminen asiantunteville kollegoille oli opettavaista ja mukavaa.

Paras palkinto on tietysti aina innostunut yleisö joka on täysillä mukana. Melkein väittäisin, että “Mä annan sut pois” Kuopion Satamatorilla pysäytti useammankin ohikulkijan kuuntelemaan. Toki tuota esitystä edelsi myös huumorinumero, stand-up -komiikkaa by Siljamäki. Ei siitä sen enempää Cool

Nyt on varmaan aika lausua kiitokset tästä toimintakaudesta, 25-vuotisjuhlavuodesta, levyn teosta, levyn saamasta hyvästä kritiikistä, mahtavista keikoista ja eläytyvästä yleisöstä. Nyt on hyvä jäädä lomille, laittaa nuotit kesätelakalle ja muistella hyvää kautta. Vaikka onhan tässä jo tietysti mielessä syyskausi ja sen mukaanaan tuomat uudet haasteet ja proggikset.

Että tällainen harrastus Kiss